Arhivă pentru noiembrie 2009

Base si Geoana in elicopter

Multumim Valeria Cupă

base_SDgdfhBasescu si Geoana in elicpoter, fac turul Romaniei inainte de alegeri. Geoana scoate 100 de lei si ii arunca pe geam: „Vreau sa fac un roman fericit”. Base scoate 200 si ii arunca. „Vreau sa fac doi romani fericiti”. In momentul ala se intoarce pilotul: „Auzi, buey, nu sariti mai bine amandoi si faceti o tara intreaga fericita?”

Nu există comentarii

Cateva diferente comportamentale intre sexe

Multumiri lui Dan Bandacu

1. Numele:
Dacă Ana,  Maria, Cristina şi Andreea se întâlnesc la o cafea,  ele  vor dialoga, spunându-şi Ana, Maria, Cristina  şi Andreea.
Dacă Radu, Mihai, George şi Marius ies la o bere, vor dialoga spunându-şi (afectuos): “Grasule”, “Prostule”,  “Ţestosule”, „Cap” sau “Moşule”.

2. Achitarea notei de plată:
Când se primeşte nota de plată, Radu,
Mihai, George şi Marius vor plăti fiecare câte 10 lei,  chiar dacă nota este de 25 lei. Niciunul nu va avea mărunt şi niciunul nu va recunoaşte că ar dori rest…
Când femeile primesc nota, scot imediat calculatorul din geantă.

3. Banii:
Un bărbat va plăti 20 lei pentru ceva ce valorează doar 10 lei, însă îi este necesar.
O femeie va plăti 20 lei pentru  ceva ce valorează 10 lei şi nu îi este necesar, dar este la reducere.

4. Baia şi lucrurile  personale:
Un bărbat are 5 obiecte în baie:
o periuţă de dinţi, pastă de ras, aparatul  de ras, un săpun şi un prosop luat de la vreun hotel.
Numărul mediu aproximativ al obiectelor din baia unei femei este de 337. Un bărbat nu este capabil să identifice majoritatea acestora.

5. Argumente şi discuţii:
Femeia are întotdeauna ultimul cuvânt,  în orice fel de conflict.
Orice ar avea de spus un bărbat după aceea, este doar începutul unei noi discuţii.

6. Viitorul:
O femeie îşi face griji cu privire la viitor până când se căsătoreşte.
Un bărbat nu îşi face niciodată griji referitoare la viitor, până când se căsătoreşte.

7. Succesul:
Un bărbat realizat este acela  care produce mai mult decât poate cheltui soţia sa.
O femeie realizată este aceea care poate găsi un astfel de bărbat.

8. Mariajul:
O femeie se căsătoreşte cu un bărbat, sperând că acesta să se schimbe, însă el nu o va face.
Un bărbat se căsătoreşte cu o femeie, sperând că aceasta să nu se schimbe, însă ea o va face.

9. Natural:
Bărbaţii se trezesc la fel de atrăgători ca atunci când s-au culcat.
Femeile, cumva, se  “deteriorează” în timpul nopţii.

În cadrul unui experiment sociologic,  unei grupe de 50 de oameni, în care erau în mod egal femei şi bărbaţi, i s-a dat un text şi însărcinarea să aşeze în cadrul acelui text o virgulă.
Textul era:
„Dacă bărbatul ar şti realmente valoarea pe care o are femeia ar merge în patru labe .”

Toţi bărbaţii au aşezat  virgula după cuvântul „are”.
Toate femeile au aşezat virgula după cuvântul „femeia”.

2 Comentarii

Fara cuvinte…

13639_102724679746557_100000270773814_69333_2404319_n

Nu există comentarii

Cum sa-ti fabrici bere de casa singur, in propria bucatarie

Cu numai 250-360 lei, fanii berii îşi pot cumpăra un „echipament casnic de produs berea, cu o capacitate maximă de 23 litri pe săptămână. Costul de producţie a unei doze de bere de 0.5 litri e între 1.4 şi 4.85 lei, însă e „eco” şi are gust „ca la mama ei acasă”

11111111111111img-6306-vtLaurenţiu Iancu (39 ani) a început ca agent de vânzări, mai întâi de prezervative, apoi de electrozi de sudură. Ideea de a vinde echipamente de produs berea în casă i-a venit discutând „la o bere” cu un prieten stabilit în Belgia. Mi-a zis: „«Mi-am cumpărat un aparat de făcut bere în casă». Am reacţionat după două secunde: «Cum adică bere făcută în casă?»”. Amicul i-a explicat că-i vorba de un recipient special în care pui apă, un pic de drojdie, niţel zahăr şi torni conţinutul unui „kit” de bere: extract de malţ, amestecat cu hamei şi ierburi aromate, totul conform reţetei din prospectul de utilizare.

După o săptămână, berea e trasă deja în sticle, i se mai adaugă un pic de zahăr şi sticlele sunt capsate. Sticlele se ţin în prima săptămână la temperatura camerei, după care se mută la loc răcoros (pe balcon, în frigider, în cămară, în garaj) alte trei săptămâni, ca drojdiile să consume zahărul generând alcool şi dioxid de carbon.

Înainte de a turna „berea de casă” în pahare, trebuie însă mare atenţie ca sticla să nu fie agitată sau culcată pe o parte, ca să nu o tulbure drojdiile depuse pe fundul sticlei.

De la „supa primordială” la halba cu guler

Discuţia s-a purtat în preajma Crăciunului 2008. La începutul lui 2009, vânzările firmei lui Laurenţiu, care se ocupa cu comercializarea consumabilelor de sudură, au început să scârţâie: „Piaţa construcţiilor şi a construcţiilor metalice a intrat într-un declin puternic, aşa că mi-am zis că trebuie să mai găsesc ceva”. Atunci şi-a amintit de dispozitivul de făcut bere în casă, a dat un „search” pe Google şi a văzut că nimeni în România nu importă aşa ceva. S-a informat mai bine cum funcţionează o fabrică de bere de apartament, şi-a comandat un echipament plus câteva kituri (materia primă) de bere direct de la producător şi l-a băgat în teste: „Toată viaţa am lucrat numai în vânzări, unde am fost învăţat să prezint spre vânzare produse în care am încredere, pe care le cunosc. În vânzări, e o regulă: «Eşti primul tău client». Trebuie să te loveşti tu primul ca să ştii să dai un răspuns când cumpărătorul are nedumeriri”.

Aşa că Laurenţiu a montat într-un colţişor din bucătărie „fabrica de bere” şi a început să adauge ingredientele pe rând, conform tehnologiei de producţie. A lichefiat în bain-marie „kitul vâscos” (mixul de 1.5 kg de extract de hamei, malţ şi arome naturale), a dizolvat drojdia uscată în apă caldă şi a amestecat cu o spatulă toate ingredientele în 20 de litri de apă plată. A pus capacul peste „supa primordială” şi timp de o săptămână a dat târcoale bidonului de plastic, în aşteptarea rezultatului. În faza de transfer a „berii intermediare” în sticle, Laurenţiu nu s-a putut abţine şi a făcut o degustare: „Avea gust de bere trezită, fără acid, şi un miros de drojdie”. A urmat o chinuitoare aşteptare: „Conform reţetei, ar fi trebuit să aştept trei săptămâni, dar după 14 zile n-am mai avut răbdare şi, cu un pic de teamă în ce priveşte rezultatul, am deschis prima bere. Când am decapsat-o, s-a auzit fâsul respectiv de la CO2, arăta ca o bere, avea chiar şi guler de spumă. Doar la gust era altfel. Nu avea gustul ca berea pentru consum de masă fabricată în România. Atunci am trăit acel sentiment pe care-l trăiesc de fiecare dată când fac ceva şi funcţionează”.

Senzaţia trăită de papile, când dai pe gât o bere „home made”, e unică, în viziunea întreprinzătorului: „E ca atunci când mănânci o pâine caldă coaptă de bunica în sobă faţă de o pâine cu aditivi uitată cu zilele pe raftul supermarketului. E aromată. Iar alcoolul, chiar şi la berea de 8%, se simte de-abia după ce o bei. E atât de bine pătrunsă cu gustul şi cu aroma, că tăria nu i-o simţi. O bei ca pe-o bere normală şi de-abia după aceea îşi face efectul”. După efectuarea de teste, Laurenţiu Iancu avertizează producătorii casnici de bere ce să evite pentru a da un maxim de savoare produsului: „Berea de casă nu e recomandat să se stocheze în PET-uri, fiindcă nu păstrează foarte bine acidul în interior. Bidonul odată deschis trebuie consumat tot şi, dacă-i o bere cu 8% alcool, trebuie să te pui în cap să dai gata un bidon întreg o dată. Berea de casă la PET trebuie consumată într-un cerc mai larg”.

100 de români şi-au cumpărat „fabrici de bere” personale

Euforia dată de degustarea primei beri s-a tradus imediat în stabilirea de contacte oficiale cu un furnizor din Belgia şi unul din Germania, de unde a comandat câteva seturi de echipamente. Şi-a creat singur un site de vânzare: www.fabrica-de-bere.ro, a lipit un abţibild de reclamă pe maşina personală. Targetul sunt oameni de clasă medie cu înclinaţii spre activităţi gospodăreşti, dispuşi să investească săptămânal două ore şi jumătate din timpul lor liber: „Exact cum sunt cei care îşi cumpără 300 de kilograme de struguri şi-şi fac singuri vin, aşa vreau să formez o pătură de români cunoscători în ale berii care-şi fac singuri berea în casă”.

Până acum, Laurenţiu a avut 100 de clienţi, toţi bărbaţi, cele câteva doamne cliente care au cumpărat dispozitive de făcut berea luându-le ca să le ofere cadou soţilor lor. Cu fiecare cumpărător în parte, Laurenţiu urmează un protocol strict: „Fiecărui client îi dau o sticlă de bere din producţie proprie ca s-o deguste şi îi rog pe toţi ca, la rândul lor, să îmi dea o sticlă din producţia lor ca să o gust. E ca să verific dacă au aplicat corect tehnologia de fabricaţie”. Preţul unei microfabrici de bere variază între 250 şi 360 lei. Echipamentul cel mai ieftin e pentru începători şi conţine: un recipient de fermentare gradat, dotat cu robinet şi termometru cu cristale lichide pentru monitorizarea în permanenţă a temperaturii mustului de bere, o spatulă de amestecare, 100 de capace de metal, un capsator, o soluţie de dezinfectare şi igienizare şi o perie de spălat sticle. Recipientul are pe capac o supapă de evacuare a CO2. Dispozitivul pentru avansaţi conţine în plus un al doilea recipient de plastic, dotat cu densimetru, în care se amestecă berea cu zahărul înainte de transferul în sticle. Varianta a doua duce la economisirea de timp, explică Laurenţiu: „Altfel, trebuie adăugat zahăr în fiecare sticlă în parte şi după aia e nevoie să se agite sticlele pentru dizolvarea îndulcitorului”.

Materia primă pentru fabricarea berii costă 65-68 lei cutia de 1.5kg, dintr-un astfel de „kit” obţinându-se între 7 şi 23 litri de bere. Tradus în „cost de producţie” pe doza de 0.5 litri, un fabricant casnic trebuie să investească între 1.4 şi 1.7 lei. Deşi preţul se apropie destul de mult de cel al berii de pe rafturile magazinelor, Laurenţiu explică în ce constă diferenţa: „E o bere eco. Dacă vom compara cu o bere ieftină de supermarket, sunt echivalente ca preţ, însă ca gust este exact ca berile belgiene sau franţuzeşti pe care în hipermarket le găsiţi la 3.5-5 lei doza”. Pentru „berarii premium”, micul afacerist poate aduce pe lângă cele 18 reţete de bere din oferta permanentă şi kitul de „cidru” sau kitul „Christmas”, din care se fabrică o bere belgiană specială, „cu gust de sărbători”, la un cost de producţie de 4.85 lei doza.

Sursa – Gandul.ro

Nu există comentarii

Ceas Sport Timex E-Instruments – O bijuterie tehnica!

Descriere produs:
Ceas:
– fabricat din otel inoxidabil
– grosime: 13.2 mm
– cadran superior unidirectional
– material cadran superior: otel inoxidabil
– diametru cadran: 45.3 mm
– culoare cadran: negru
– mecanism: cuart
– geam din cristale minerale

Bratara:
– material: cauciuc
– sistem de inchidere: catarama
– latime: 15.6 mm

Functii:
– rezistenta la apa pana la 100m
– lumina fundal Indiglo pentru vizibilitate in conditii de intuneric
– afisare data
– busola
– senzor de temperatura

E- Instruments
Noua linie Timex Expedition E-Tide & Temp este ultima din seria de ceasuri de performanta “E-Intruments”. Combinand stilul progresiv cu tehnologii una-si-una, ceasurile E-Tide & Temp sunt perfecte pentru o noapte in oras sau o aventura la sfarsit de saptamana.
Folosind o tehnologie bogata, utilizatorii sunt anuntati de tendinte sau temperaturi (aerului sau apei) prin apasarea unui singur buton.

Ceasul il poti comanda dand click aici!

, , ,

2 Comentarii

Spray-uri paralizante si electrosocuri autoaparare la stirile de la ProTV!

Spray-urile le gasesti dand click aici!

Electrosocurile le gasesti dand click aici!

De asemenea poti cumpara direct de la magazin sau de la showroom – detalii aici!

, , , ,

Nu există comentarii

Castigatorii concursului Military Shop editia a-VII-a

Un prieten care la nevoie nu te lasa!

Castigatorii premiilor primei editii a concursurilor Military Shop, ce a avut loc in perioada 01.10.2009 – 31.10.2009,  sunt:

Locul I – Perneac Octavian

Premiu castigat: Briceag Mil-Tec Automesser Negru

Briceag Mil-Tec Automesser Negru

Locul II – Pojar Alexandra

Premiu castigat: Briceag De Buzunar Tip Englezesc

Briceag De Buzunar Tip Englezesc

Locul III – Cotruta Ecaterina

Premiu castigat: Briceag Fire Fighter Rosu

Briceag Fire Fighter Rosu

Multumim tuturor participantilor si te invitam sa participi si tu la EDITIA a-VIII-a – Te pregatim pentru supravietuire! Vezi detalii despre inscriere si regulament dand click aici!

2 Comentarii